[SOLVED] xfs dump on LTO 5 Fail always at the same point

Issues related to applications and software problems and general support
Post Reply
Kirys
Posts: 95
Joined: 2005/07/17 08:46:18
Contact:

[SOLVED] xfs dump on LTO 5 Fail always at the same point

Post by Kirys » 2020/09/16 07:47:23

HI all
I'm trying to dump a backup drive (SSD) to my LTO 5 tape
the backup always fails at about 14.9% with error "set_fixed_blkz assertion"
The point is always the same I've tried 3 different tapes.
The backup full size is about 1.4 tb the tape size is 1.5tb and 14.9% is much less that the tape capacity
the command I'm using is
xfsdump -f $TAPE -o -J -l 0 -F -v verbose -p 120 -L "Backup-$DATE" -M MainTape $BCKDRIVE
Previous backup were done using ext dump so this is the first time I'm using xfsdump and maybe I'm missing some parameters.
Do you have any suggestion?
Thank You
K.
Last edited by Kirys on 2020/09/26 08:11:04, edited 1 time in total.

Kirys
Posts: 95
Joined: 2005/07/17 08:46:18
Contact:

Re: xfs dump on LTO 5 Fail always at the same point

Post by Kirys » 2020/09/26 08:10:41

After a long search I've discovered and solved the issue.

I'll write it the cause and the fix if someone else happens to have it.

NOTE: xfsdump was not the cause the lsi card was.

Searching the dmesg I've found that when xfsdump stopped there was this error message
[st0] Add. Sense: Scsi bus reset occurred
After a long googling session (I reached up to page 20 of the google search results) I've found that this issue could be caused by a firmware bug that was fixed a long time ago, so a check showed that the firmware in the card was very old (about 2010) so I searched latest fimware and update the card using these two tutorials:
http://ckelly.net/using-an-hp-lsi-sas92 ... oller-card
http://brycv.com/blog/2012/flashing-it- ... as9211-8i/
I had to mix the two tutorials cause the freedos approach don't work on my uefi PC and the second tutorial wont work cause my firmware was too old...
Hope this could help someone that happen to have my same problem.
Bye
K.

Post Reply

Return to “CentOS 8 - General Support”