Not able to install Centos 7 on Samsung 860 EVO V-NAND

Issues related to hardware problems
Post Reply
Chrys
Posts: 2
Joined: 2016/02/28 19:10:38

Not able to install Centos 7 on Samsung 860 EVO V-NAND

Post by Chrys » 2020/02/10 18:01:15

Hello guys,

I got a strange think here, i just buyet an Samsung 860 EVO V-NAND 1TB to add it to a server and install CentOs 7 on it.

The problem is it just dosent see the drive :| i tryed with CentOS 6.9 is working, Proxmox Works, Any Ubuntu, Any Debian Works just with CentOS 7 is not working.

I replaced the SSD with Kingston A400 SSD 960GB and is working, i tested again with another Samsung 860 PRO 1TB and is Working :| when i switch back to "Samsung 860 EVO V-NAND 1TB" it just dosent see it.

The error: https://imgur.com/xsm7DVU
An Unknow Error has occured - This program has encountered an unknow error. You may report the bug below or quit the program

Is there sompting wrong with this type of SSD ? Or is sompting missing from CentOS 7 ?

Thank you.

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 29955
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Not able to install Centos 7 on Samsung 860 EVO V-NAND

Post by TrevorH » 2020/02/10 18:44:34

Try removing any FakeRAID metadata from the device using dmraid -E -r /dev/sdX (check my syntax first as that's from memory and may not be correct).
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

Post Reply

Return to “CentOS 7 - Hardware Support”