[Sovled] Ethernet disconnected after yum group install "Server with GUI"

Issues related to configuring your network
Post Reply
m0t0m
Posts: 22
Joined: 2017/01/04 10:05:56

[Sovled] Ethernet disconnected after yum group install "Server with GUI"

Post by m0t0m » 2020/09/20 12:29:35

My Ethernet was working until I ran

Code: Select all

yum group install "Server with GUI"
after the install finished it disconnected me from ethernet. How do I reconnect?

Code: Select all

nmcli 
virbr0: connected to virbr0
	"virbr0"
	bridge ...
	
enp9s0: disconnnected
	"Marvel 88E8040"
	ethernet (sky2), 00:25..., hw, mtu 65536
My /etc/sysconfig/network-scripts is empty.
Last edited by m0t0m on 2020/09/28 10:15:25, edited 1 time in total.

User avatar
jlehtone
Posts: 3186
Joined: 2007/12/11 08:17:33
Location: Finland

Re: Ethernet disconnected after yum group install "Server with GUI"

Post by jlehtone » 2020/09/22 10:17:21

The 'enp9s0' is name of device.
You can list devices with: nmcli d s
You can list connections with: nmcli c s

Code: Select all

nmcli c up $CONN
Where $CONN is the name or uuid of a connection. Could be 'enp9s0' or something else.

However, that just starts a connection now (unless there is some error that prevents it).

Code: Select all

nmcli -f connection c s $CONN
Shows part of config of $CONN.

m0t0m
Posts: 22
Joined: 2017/01/04 10:05:56

Re: Ethernet disconnected after yum group install "Server with GUI"

Post by m0t0m » 2020/09/25 12:54:19

For future reference the solution is

Code: Select all

nmcli connection add type ethernet autoconnect yes

Post Reply

Return to “CentOS 8 - Networking Support”