CentOS - Raspberry PI 4

Issues related to hardware problems
mikev1963@me.com
Posts: 11
Joined: 2020/02/17 16:11:33

CentOS - Raspberry PI 4

Post by mikev1963@me.com » 2020/02/17 16:13:08

When will a Raspberry PI version be available?

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 28846
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: CentOS - Raspberry PI 4

Post by TrevorH » 2020/02/17 16:24:36

CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

mikev1963@me.com
Posts: 11
Joined: 2020/02/17 16:11:33

Re: CentOS - Raspberry PI 4

Post by mikev1963@me.com » 2020/02/17 17:47:37

I get the following errors:

Net: Net Initialization skipped
Unknot command 'usb' - try 'help'
Hit any key to stop autobot; 0
switch to partition #0, OK
nmc0 is current device
Scanning nmc 0:2...
Found /extlinux/extlinux.conf
Retreiving file: /etlinux/extlijnux.conf
594 bytes read in 23 ms (24.4 KiB/s)
Ignoring unknot command ui
Ignoring malformed menu command: audoboot
Ignoring unknot command totaltimeout


Then it tries to pxe boot

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 28846
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: CentOS - Raspberry PI 4

Post by TrevorH » 2020/02/17 17:53:57

If it has all those typos in it then it sounds like you have a corrupted download.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

mikev1963@me.com
Posts: 11
Joined: 2020/02/17 16:11:33

Re: CentOS - Raspberry PI 4

Post by mikev1963@me.com » 2020/02/17 18:16:53

OK. Let me not make any typo's:

Net: Net Initialization Skipped
No ethernet found.
Unknown command 'usb' --try 'help'
Hit any key to stop autoboot: 0
switch to partitions #0, OK
nmc0 is correct device
Scanning nmc 0:2...
Found /extlinux/extlinux.conf
Retreiving file: /extlinux/extlinux.conf
588 bytes read in 23 ms (24.4 KiB/s)
Ignoring unknown command: ui
Ignoring malformed menu command: autobot
Ignoring malformed menu command: hidden
Ignoring unknown command: totaltimeout
CentOS-Userland-8-armv7hl-generic-GNOME-1911 Boot Options.
1: CentOS-Userland-8-armv7hl-generic-GNOME-1911 (4.19.72-300.el8.armv7hl)
Enter choice 1: CentOS-Userland-8-armv7hl-generic-GNOME-1911 (4.19.72-300.el8.armv7hl)
Retreiving file: /initramfs-4.19.72-300.el8.armv87hl.img
60535589 bytes read in 13923 ms (4.1 MiB/s)
Retreiving file /vmlinuz-4.19.72-300.el8.armv87hl
7098880 bytes read in 1647 ms (4.1 MiB/s)
....

Retrieved file: /dtb-4.19.72-300.el8.arm7hl/bcm2711-rpi-4-b.dtb
Skipping CentOS-Userland-8-armv7hl-generic-GNOME-1999 (4.19.72-300.el8.armv7hl) for failure retrieving fat
SCRIPT FAILED: continuing
Card did not respond to voltage select!


Then it tries to pxe. boot


Ignore any spelling mistakes.

mikev1963@me.com
Posts: 11
Joined: 2020/02/17 16:11:33

Re: CentOS - Raspberry PI 4

Post by mikev1963@me.com » 2020/02/17 20:06:25

I tried several different mirror sites and different Raspberry PI's. Same issue.

I think this image is broken. Can anyone shed some light on this?

mikev1963@me.com
Posts: 11
Joined: 2020/02/17 16:11:33

Re: CentOS - Raspberry PI 4

Post by mikev1963@me.com » 2020/02/21 02:10:03

I guess the image does not work?

Anyone else having the same issue?

nouvo09
Posts: 183
Joined: 2009/09/19 19:21:36
Location: Paris, France

Re: CentOS - Raspberry PI 4

Post by nouvo09 » 2020/02/22 09:17:48

Did you care about this ?

Code: Select all

Card did not respond to voltage select!
Member of centos-FR forum

mikev1963@me.com
Posts: 11
Joined: 2020/02/17 16:11:33

Re: CentOS - Raspberry PI 4

Post by mikev1963@me.com » 2020/02/22 12:54:21

I did. What does that mean?

I have my PI connect to power via USB to wall socket that other PI's are using.

Mike

mikev1963@me.com
Posts: 11
Joined: 2020/02/17 16:11:33

Re: CentOS - Raspberry PI 4

Post by mikev1963@me.com » 2020/02/22 16:40:42

I believe this is an issue with rpi4-u-boot.bin and the SD card.

Anyone else find this issue?

Post Reply

Return to “CentOS 8 - Hardware Support”