No sound

Issues related to applications and software problems and general support
Post Reply
CrazyBalls90
Posts: 7
Joined: 2020/03/22 00:17:19

No sound

Post by CrazyBalls90 » 2020/06/09 06:22:56

I don't have any sound in my CentOS 8 system. Here is the link to the file that alsainfo.sh created. Also, attached is a screenshot of my sound settings.

Below is the output of my alsainfo.sh:

Code: Select all

# alsa-info.sh
ALSA Information Script v 0.4.65
--------------------------------

This script visits the following commands/files to collect diagnostic
information about your ALSA installation and sound related hardware.

  dmesg
  lspci
  aplay
  amixer
  alsactl
  rpm, dpkg
  /proc/asound/
  /sys/class/sound/
  ~/.asoundrc (etc.)

See '/usr/sbin/alsa-info.sh --help' for command line options.

cat: /proc/asound/version: No such file or directory
cat: /proc/asound/cards: No such file or directory
cat: /proc/asound/modules: No such file or directory
ls: cannot access '/dev/snd/*': No such file or directory
alsactl: save_state:1595: No soundcards found...
cat: /tmp/alsa-info.XSe1iLDEtG/alsactl.tmp: No such file or directory
Automatically upload ALSA information to www.alsa-project.org? [y/N] : y
Uploading information to www.alsa-project.org ... Done!

Your ALSA information is located at http://alsa-project.org/db/?f=7c865bdd98cd0815e959b4e9855ebf90e8ecb8bb
Please inform the person helping you.
Anyone have any ideas on how to resolve? Help is much appreciated.
Attachments
soundsettings.png
soundsettings.png (207.01 KiB) Viewed 198 times

Post Reply

Return to “CentOS 8 - General Support”