Page 2 of 2

Re: yum/dnf update hangs at 99% for all repo sources

Posted: 2020/05/29 13:27:30
by user132413242
For the fourth time, I'm 100% aware that yum = dnf. Let's make sure that's understood. If you'd like to explain it again just to be sure, go ahead.

Re: yum/dnf update hangs at 99% for all repo sources

Posted: 2020/05/29 13:40:24
by user132413242
The network connection speed is fine. During the download, it showed a speed of 3-5 MB/s; a test of the bandwidth was around 4.

Re: yum/dnf update hangs at 99% for all repo sources

Posted: 2020/05/29 15:25:29
by TrevorH
Are you behind a web proxy of some sort? Perhaps your ISP uses one without you knowing?

Can you use e.g curl http://mirror.centos.org/centos/8/AppSt ... es.yaml.gz -o to retrieve the file it's complaining about?

Re: yum/dnf update hangs at 99% for all repo sources

Posted: 2020/05/29 15:44:53
by user132413242
TrevorH wrote:
2020/05/29 15:25:29
Are you behind a web proxy of some sort? Perhaps your ISP uses one without you knowing?

Can you use e.g curl http://mirror.centos.org/centos/8/AppSt ... es.yaml.gz -o to retrieve the file it's complaining about?
I did try curling it; the behavior is similar. It seems to successfully download most of the file then just hangs an eventually times out.

Re: yum/dnf update hangs at 99% for all repo sources

Posted: 2020/05/29 16:04:26
by user132413242
We've found this was a Cisco FirePower rule blocking this erroneously. Thanks for looking anyway.

Re: yum/dnf update hangs at 99% for all repo sources

Posted: 2020/06/26 11:29:42
by bmorse
user132413242 wrote:
2020/05/29 16:04:26
We've found this was a Cisco FirePower rule blocking this erroneously. Thanks for looking anyway.
Would you mind posting which rule it is. I am having the same issue and have Firepower firewalls.

Thank you

Re: yum/dnf update hangs at 99% for all repo sources

Posted: 2020/08/11 20:46:42
by cschwieterman
bmorse wrote:
2020/06/26 11:29:42
Would you mind posting which rule it is. I am having the same issue and have Firepower firewalls.
Just ran into this today as well. It's a result of the following bug: https://quickview.cloudapps.cisco.com/q ... CSCva10734