two browsers losing audio-video sync

Issues related to applications and software problems and general support
Post Reply
iwishitwouldwork
Posts: 50
Joined: 2014/02/08 14:56:39

two browsers losing audio-video sync

Post by iwishitwouldwork » 2020/01/11 07:12:08

Centos 8
up to date on patches

The usual advice is to clear out the cache and restart.
I've been doing that on both
opera
firefox
but after a while the audio will lag behind the video. This
will manifest itself rather obviously in a couple of ways.
1. click play, and the video begins moving along. The
sound comes in about 5 seconds later.
2. click stop or even exit. The video or browser window
will complete disappear and the sound continues for about
5 seconds.
Usually (always?) this is provoked by having a second browser
window open (no, they aren't both running videos) and pausing
the video to read something.
I "reset" by clearing cache, stopping and restarting.

I have both pulseaudio and alsa installed. To wit:

Code: Select all

[root@ws ~]#  rpm -qa | grep pulse
pulseaudio-utils-11.1-23.el8.x86_64
alsa-plugins-pulseaudio-1.1.9-1.el8.x86_64
pulseaudio-libs-glib2-11.1-23.el8.x86_64
pulseaudio-libs-11.1-23.el8.x86_64
pulseaudio-11.1-23.el8.x86_64
pulseaudio-module-bluetooth-11.1-23.el8.x86_64
pulseaudio-module-x11-11.1-23.el8.x86_64

Code: Select all

[root@ws ~]#  rpm -qa | grep alsa
alsa-plugins-pulseaudio-1.1.9-1.el8.x86_64
alsa-ucm-1.1.9-4.el8.noarch
alsa-lib-1.1.9-4.el8.x86_64
alsa-lib-devel-1.1.9-4.el8.x86_64
alsa-utils-1.1.9-1.el8.x86_64
So -- is anyone else seeing this? This same machine had no problems
with synchronization when running Centos 7. All my searching says to
clear the cache. It's annoying to do that. (I know, that's a bit of a whine.)
Oh! Almost forgot: on Firefox I went to "about:config" and turned off
the disk cache. That didn't help.

Code: Select all

20.     firefox is screwing up audio.  it gets ahead of the video.
        sorry.  video gets ahead of audio.
        going to try this.
        browser.cache.disk.capacity     64 (was 1024**2)
        browser.cache.disk.smart_size.enabled   false (was true)

Post Reply

Return to “CentOS 8 - General Support”