CentOS 8 Pane is dead

Issues related to applications and software problems and general support
MtEverest
Posts: 4
Joined: 2019/09/26 20:10:59

CentOS 8 Pane is dead

Post by MtEverest » 2019/09/26 20:27:46

I recently download CentOS 8 iso.
AND Try to boot ISO into WMWare It seems i am getting error that pane is dead. Has anyone experienced the same.

aussie
Posts: 74
Joined: 2018/06/30 12:21:31

Re: CentOS 8 Pane is dead

Post by aussie » 2019/09/27 03:40:21

I'm using VM Player 15.5 and am having the same problem. Someone said they used workstation pro 15.5 and it worked, so maybe this is just related to VM Player. I booted the DVD on hardware and it worked, so this is definitely something related to VM Player.

The following problem occurred on line 31 of the kickstart file:
Section %packages does not end with %end.
Then I get: Pane is dead

Aussie

MtEverest
Posts: 4
Joined: 2019/09/26 20:10:59

Re: CentOS 8 Pane is dead

Post by MtEverest » 2019/09/27 13:42:32

Yes @aussie you are absolutely right. It seems VMWare has problem I tried with Virtual box it is working as expected.

aussie
Posts: 74
Joined: 2018/06/30 12:21:31

Re: CentOS 8 Pane is dead

Post by aussie » 2019/09/28 09:35:28

Thanks for the tip about Virtual Box. I downloaded Virtual Box and have been able to complete the install.

Aussie

taylorkh
Posts: 526
Joined: 2010/11/24 15:08:33
Location: North Carolina, USA

Re: CentOS 8 Pane is dead

Post by taylorkh » 2019/09/29 12:56:04

I installed CentOS 8 in VMWare (free) Player/Workstation this morning. If I let VMWare do the installation under its own control it came up with the error described in the original post. I then chose "I will install the OS later", selected CentOS 7 as the OS as 8 was not listed, configured the hardware to use the .iso file as the DVD and allowed it to boot. Worked just fine.

Ken

boomer
Posts: 1
Joined: 2019/12/06 20:02:04

Re: CentOS 8 Pane is dead

Post by boomer » 2019/12/06 20:06:14

I used it in VMWare 5.5 just fine. I just selected I will install os later, then I just booted the iso file, made it connected at power on and installed it as though I was on a physical machine.

wshiroshan
Posts: 1
Joined: 2020/01/02 06:45:03

Re: CentOS 8 Pane is dead

Post by wshiroshan » 2020/01/02 07:14:55

Create a new virtual machine using "I will install the Operating System later " option and select CentOS 7 and select hardware as you need. and select OS image and continue. this will work

twist36
Posts: 1
Joined: 2020/02/11 14:56:55

Re: CentOS 8 Pane is dead

Post by twist36 » 2020/02/11 15:07:23

I just ran into this issue using VMware Workstation Pro 15.5, and was able to fix it without too much trouble. There were two CD drives connected: CD1 contained autoinst.iso, and CD2 contained my installation media. For CD1, I went into the settings and unchecked the box marked 'Connect at power on'. After doing this, the install went as always.
I hope this helps anyone else running into the issue.

redtilldeath
Posts: 1
Joined: 2020/03/22 15:41:02

Re: CentOS 8 Pane is dead

Post by redtilldeath » 2020/03/22 15:45:11

As twist36 mentioned about the solution,I too ran into the same issue. You will see two CD under Settings.CD1 will have an autoinst.iso and CD2 will have your actual file.
I removed the CD1 containing the autoinst.iso and kept only the CD containing my actual iso file.
Make sure you check the connected and connect at power boxes and it should run,

It worked for me.

darkindigo
Posts: 1
Joined: 2020/05/10 15:22:52

Re: CentOS 8 Pane is dead

Post by darkindigo » 2020/05/10 15:26:49

@taylorhk

Thanks Ken!!!! This worked for me. I just had to do the Advanced install to select to create it without an OS. Then I had gone in after creation and set the Settings to a CD/DVD for the .iso. Help is appreciated! No problem now.

Workstation 15 trial version

Post Reply

Return to “CentOS 8 - General Support”