Internal Server Error, persistent

Issues related to applications and software problems and general support
Post Reply
MB_MNT2k
Posts: 2
Joined: 2021/10/13 20:27:01

Internal Server Error, persistent

Post by MB_MNT2k » 2021/10/13 20:42:16

The issue is having me running in circles and I'm obvious overlooking something.

The web-server (apache) has been installed concurrently with the clean-install (using the configuration options at installation time). As far as I can determine, apache is running fine (see below), however as soon as I try to connect I get the dreaded internal server error. Any suggestions where to start looking? Help would be greatly appreciated.

httpd.service - The Apache HTTP Server
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/httpd.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: active (running) since Wed 2021-10-13 22:20:19 CEST; 13s ago
Docs: man:httpd.service(8)
Process: 23539 ExecReload=/usr/sbin/httpd $OPTIONS -k graceful (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 28855 (httpd)
Status: "Running, listening on: port 443, port 80"
Tasks: 214 (limit: 100622)
Memory: 38.2M
CGroup: /system.slice/httpd.service
├─28855 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─28863 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─28864 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─28865 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─28866 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
└─28871 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND

Oct 13 22:20:19 TapeLibrary.ad.xxxxxxxxxx.com systemd[1]: Starting The Apache HTTP Server...
Oct 13 22:20:19 TapeLibrary.ad.xxxxxxxxxx.com systemd[1]: Started The Apache HTTP Server.
Oct 13 22:20:19 TapeLibrary.ad.xxxxxxxxxx.com httpd[28855]: Server configured, listening on: port 443, po


The errors in the log files are listed below as well.

Wed Oct 13 21:59:18.696204 2021] [mpm_event:notice] [pid 24396:tid 140573812275520] AH00489: Apache/2.4.37 (centos) OpenSSL/1.1.1k mod_fcgid/2.3.9 configured -- resuming normal operations
[Wed Oct 13 21:59:18.696247 2021] [core:notice] [pid 24396:tid 140573812275520] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd -D FOREGROUND'
[Wed Oct 13 21:59:46.127360 2021] [cgid:error] [pid 24406:tid 140572953974528] [client xx.xxx.xx.24:62999] /var/www/cgi-bin/vtlogin.cgi: error while loading shared libraries: libtlclnt.so: cannot open shared object file: No such file or directory: /var/www/cgi-bin/vtlogin.cgi
[Wed Oct 13 21:59:46.127480 2021] [cgid:error] [pid 24406:tid 140572953974528] [client xx.xxx.xx.24:62999] End of script output before headers: vtlogin.cgi
[Wed Oct 13 22:00:05.268831 2021] [cgid:error] [pid 24406:tid 140572836738816] [client xx.xxx.xx.24:62565] /var/www/cgi-bin/vtlogin.cgi: error while loading shared libraries: libtlclnt.so: cannot open shared object file: No such file or directory: /var/www/cgi-bin/vtlogin.cgi, referer: http://xx.xxx.xx.105/
[Wed Oct 13 22:00:05.269111 2021] [cgid:error] [pid 24406:tid 140572836738816] [client xx.xxx.xx.24:62565] End of script output before headers: vtlogin.cgi, referer: http://xx.xxx.xx.105/
[Wed Oct 13 22:12:21.468618 2021] [cgid:error] [pid 24406:tid 140572694128384] [client xx.xxx.xx.24:51415] /var/www/cgi-bin/vtlogin.cgi: error while loading shared libraries: libtlclnt.so: cannot open shared object file: No such file or directory: /var/www/cgi-bin/vtlogin.cgi
[Wed Oct 13 22:12:21.468757 2021] [cgid:error] [pid 24406:tid 140572694128384] [client xx.xxx.xx.24:51415] End of script output before headers: vtlogin.cgi
[Wed Oct 13 22:12:36.514149 2021] [cgid:error] [pid 24406:tid 140572308260608] [client xx.xxx.xx.105:37532] /var/www/cgi-bin/vtlogin.cgi: error while loading shared libraries: libtlclnt.so: cannot open shared object file: No such file or directory: /var/www/cgi-bin/vtlogin.cgi
[Wed Oct 13 22:12:36.514199 2021] [cgid:error] [pid 24406:tid 140572308260608] [client xx.xxx.xx.105:37532] End of script output before headers: vtlogin.cgi
[Wed Oct 13 22:13:03.310375 2021] [cgid:error] [pid 24914:tid 140573173311232] [client xx.xxx.xx.105:37534] /var/www/cgi-bin/vtlogin.cgi: error while loading shared libraries: libtlclnt.so: cannot open shared object file: No such file or directory: /var/www/cgi-bin/vtlogin.cgi
[Wed Oct 13 22:13:03.310430 2021] [cgid:error] [pid 24914:tid 140573173311232] [client xx.xxx.xx.105:37534] End of script output before headers: vtlogin.cgi

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 31176
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Internal Server Error, persistent

Post by TrevorH » 2021/10/14 09:22:04

You're missing libtlclnt.so which Google says is something to do with Veeam. Since we don't ship that, you need to work out how to get it either installed or visible.
CentOS 6 died in November 2020 - migrate to a new version!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

gerry666uk
Posts: 91
Joined: 2020/02/10 19:06:06

Re: Internal Server Error, persistent

Post by gerry666uk » 2021/10/14 17:51:17

The original post is a bit misleading because it implies that a clean install of httpd on CentOS 8.x is not working properly, but the log indicates that it's actually a custom CGI script that is failing, so really the forum post should ask for help with a custom CGI application. e.g. test the web server without the CGI app first, and see if it still gives the same error.

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 31176
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Internal Server Error, persistent

Post by TrevorH » 2021/10/14 18:22:20

I am guessing from the hostname "TapeLibrary.ad.xxxxxxxxxx.com" that this is a backup server and that Veeam is the backup application in use. If you search via google for libtlclnt.so you can find several posts, including one here for CentOS 6 which probably won't work on CentOS 8, that tell you how to fix it if the lib is already installed. If it's not on your system at all then you need to install the bit of Veeam that supplies it.
CentOS 6 died in November 2020 - migrate to a new version!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

MB_MNT2k
Posts: 2
Joined: 2021/10/13 20:27:01

Re: Internal Server Error, persistent

Post by MB_MNT2k » 2021/10/14 19:12:51

Thanks for the replies :), as usual if one is trying and debugging for too long, one overlooks things. Sorry for the misleading you with respect to the new install. I've installed a separate package for virtual tape-libraries. The hint towards VEEAM helped me along. Although VEEAM is not installed, the virtual library apparently expects it.

So, following a real clean-install, it worked out of the box. So indeed, there's something wrong with the additional software package for virtual tape-libraries.

Thanks for your help :)

gerry666uk
Posts: 91
Joined: 2020/02/10 19:06:06

Re: Internal Server Error, persistent

Post by gerry666uk » 2021/10/15 16:36:44

If you've got a support contract with VEEAM, they should be able to help with their app.
The library should be in what every package they gave you.
It's worth checking if it's true open source, or if if it's proprietary.

Post Reply

Return to “CentOS 8 - General Support”