Page 2 of 3

Re: Wifi mysteriously stopped working???

Posted: 2020/02/17 18:27:16
by justindwalker87
Not sure exactly how it was set up before, as it worked as a plug and play. I made sure the adapter works on the host system, and enabled the adapter in Virtual Box, but still no wifi adapter found in centos.

Re: Wifi mysteriously stopped working???

Posted: 2020/02/18 00:10:03
by TrevorH
Your VMs won't have a wireless adapter. They depend on the host to do the wireless bit and virtualbox/vmware/whatever emulates a *wired* connection to your guests. They do not know about wifi and do not care.

Re: Wifi mysteriously stopped working???

Posted: 2020/02/20 18:33:45
by justindwalker87
TrevorH wrote:
2020/02/16 02:02:28
Is it actually showing as a wireless adapter in your virtualbox VM? As I say, normally you install a wireless adapter on the host operating system and then virtualbox gives the guest what appears to it to be a wired connection. Is that not how you had it set up before?
It is showing as a wireless adapter in the virtualbox application but not when I actually boot centos. The wireless adapter works on the host operating system and even ubuntu and suse just fine, just centos says "No wi-fi adapter found." Thanks

Re: Wifi mysteriously stopped working???

Posted: 2020/02/20 18:36:00
by justindwalker87
Do I need to do something under network perhaps?

Re: Wifi mysteriously stopped working???

Posted: 2020/02/20 22:11:36
by justindwalker87
TrevorH wrote:
2020/02/18 00:10:03
Your VMs won't have a wireless adapter. They depend on the host to do the wireless bit and virtualbox/vmware/whatever emulates a *wired* connection to your guests. They do not know about wifi and do not care.
Sorry didn't see this reply at first. I did notice that in Suse and Ubuntu it shows up as a wired ethernet connection, but like I said the host is very well connected, just don't know what steps to take to get CentOS connected to the internet.

Re: Wifi mysteriously stopped working???

Posted: 2020/02/21 02:14:47
by TrevorH
Show the output from lspci -nn | grep -i net and also from ip l sh on the guest.

Re: Wifi mysteriously stopped working???

Posted: 2020/02/21 21:36:46
by justindwalker87
TrevorH wrote:
2020/02/21 02:14:47
Show the output from lspci -nn | grep -i net and also from ip l sh on the guest.
Annotation 2020-02-21 133441.png
Annotation 2020-02-21 133441.png (174.1 KiB) Viewed 409 times

Re: Wifi mysteriously stopped working???

Posted: 2020/02/21 22:36:15
by TrevorH
Right, so as expected you do not have a wireless card inside the VM. An Intel 82540EM is a wired connection not a wireless one. It also shows that you have a device named enp0s3 which will be the interface in question. Now show the contents of /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-enp0s3 - though you might just check it before you do so and make sure that it says "ONBOOT=yes" and not 'no' as that would explain why it's not active on boot.

Re: Wifi mysteriously stopped working???

Posted: 2020/02/21 22:45:43
by justindwalker87
Annotation 2020-02-21 144507.png
Annotation 2020-02-21 144507.png (109.97 KiB) Viewed 376 times

Re: Wifi mysteriously stopped working???

Posted: 2020/02/21 23:20:17
by TrevorH
It's not something you run, it's a text file. Use less or vi or whatever your preferred editor is, or just cat.