Linux machine going to dracut mode while loading centos7.6 full ISO using PXE

Issues related to hardware problems
Post Reply
Sugantha
Posts: 2
Joined: 2020/07/23 09:22:57

Linux machine going to dracut mode while loading centos7.6 full ISO using PXE

Post by Sugantha » 2020/07/23 09:42:15

I am using centos7.6 and using PXE mode of installation. On bootup, client can able to reach the PXE server but It cannot able load the image and finally the machine going to dracut mode as below.

NOTE: Am using non motherboard interface for PXE operation

label tv_pxeboot
menu label Install VDSTV PXEBOOT
kernel vdstv/centos/vmlinuz
initrd vdstv/centos/initrd.img
append rdblacklist=e1000e,ixgbe ksdevice=eth0 ks=ftp://10.197.103.155/image/vdstv/centos/ks/ks_auto.cfg biosdevname=0 net.ifnames=0 rw repo=ftp://10.197.103.155/image/vdstv/centos ks_zerombr

What could be the reason for going dracut prompt?

Thanks in Advance,
Sugantha
Attachments
dracut mode snapshot
dracut mode snapshot
dracut_mode.png (51.15 KiB) Viewed 118 times

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 29051
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Linux machine going to dracut mode while loading centos7.6 full ISO using PXE

Post by TrevorH » 2020/07/23 10:27:25

You'll have to scroll back up that window (use Shift-PgUp without switching away from the current console) to see whatever the error was. Most likely it was unable to retrieve the initrd image you pointed to or you have insufficient RAM for it to load it. Or you blacklisted the modules used for your ethernet connections and thus it wasn't able to load it due to no network connection?
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

Sugantha
Posts: 2
Joined: 2020/07/23 09:22:57

Re: Linux machine going to dracut mode while loading centos7.6 full ISO using PXE

Post by Sugantha » 2020/07/27 06:17:57

Thanks for your reply.

In normal shell prompt, ftp is working as below. But in bootup it is failing. Also could see loading of initrd image in PXE screen. Attached the snaps.

wget ftp://10.197.103.155/image/vdstv/centos ... s_auto.cfg
--2020-07-26 22:21:11-- ftp://10.197.103.155/image/vdstv/centos ... s_auto.cfg
=> ‘ks_auto.cfg’
Connecting to 10.197.103.155:21... connected.
Logging in as anonymous ... Logged in!
==> SYST ... done. ==> PWD ... done.
==> TYPE I ... done. ==> CWD (1) /image/vdstv/centos76/ks ... done.
==> SIZE ks_auto.cfg ... 6528
==> PASV ... done. ==> RETR ks_auto.cfg ... done.
Length: 6528 (6.4K) (unauthoritative)

100%[==========================================================================================================================>] 6,528 --.-K/s in 0s

2020-07-26 22:21:11 (664 MB/s) - ‘ks_auto.cfg’ saved [6528]


[root@VZ-Feature2-STR5 ~]# ethtool -i eth0
driver: igb
version: 5.4.0-k
firmware-version: 1.63, 0x800009fa
expansion-rom-version:
bus-info: 0000:86:00.0
supports-statistics: yes
supports-test: yes
supports-eeprom-access: yes
supports-register-dump: yes
supports-priv-flags: yes
Attachments
Loading initrd image
Loading initrd image
pxe_snap.png (52.43 KiB) Viewed 38 times
ftp failure message
ftp failure message
dracut_failure_snap.png (173.31 KiB) Viewed 38 times

Post Reply

Return to “CentOS 7 - Hardware Support”