fail detecting raid 0,1/10 when installing centos 7.3 in cisco ucs c22 m3 standalone

Issues related to hardware problems
Post Reply
mrizqialfian
Posts: 4
Joined: 2020/01/10 14:49:29

fail detecting raid 0,1/10 when installing centos 7.3 in cisco ucs c22 m3 standalone

Post by mrizqialfian » 2020/01/10 15:02:17

hi i try installing centos 7.3 in ucs c22 m3 standalone. i try following the documentation but still don't work how to detect the raid.
error1.png
error1.png (108.98 KiB) Viewed 382 times
i try to install the driver like this. but i don't know it is successfully install or not. and still after this i can't detect the raid.
error1.png
error1.png (108.98 KiB) Viewed 382 times
I tried installing Windows Server 2012 R2. The installation can detect raid and is installed successfully. this is an old server. and I don't know what was done before with this server.
Attachments
erros.png
erros.png (99.12 KiB) Viewed 382 times

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 28512
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: fail detecting raid 0,1/10 when installing centos 7.3 in cisco ucs c22 m3 standalone

Post by TrevorH » 2020/01/10 16:00:45

Do not use CentOS 7.3. It is over 3 years old and has 3 years of security vulnerabilities present. In addition, it's also missing all hardware support for anything that's been invented in the last 3 years.

The current and only supported version of CentOS 7 is 7.7. Use that.

Also, "ddf raid" in your screenshot almost certainly means it's FakeRAID not hardware RAID and the recommendation in such cases is to disable the RAID functionality in the "controller" BIOS and install using Linux software RAID.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

mrizqialfian
Posts: 4
Joined: 2020/01/10 14:49:29

Re: fail detecting raid 0,1/10 when installing centos 7.3 in cisco ucs c22 m3 standalone

Post by mrizqialfian » 2020/01/11 00:56:57

i use centos 7.3 because this os is almost lastest supported in ucs support tool https://ucshcltool.cloudapps.cisco.com/public/.
i will try to disable the raid later.
i want to ask again when i try use centos 7.0 the raid/drive can detect but unknown and can't partition.
error3.png
error3.png (115.11 KiB) Viewed 353 times
error2.png
error2.png (118.55 KiB) Viewed 353 times

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 28512
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: fail detecting raid 0,1/10 when installing centos 7.3 in cisco ucs c22 m3 standalone

Post by TrevorH » 2020/01/11 01:14:59

Only 7.7 is supported.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

mrizqialfian
Posts: 4
Joined: 2020/01/10 14:49:29

Re: fail detecting raid 0,1/10 when installing centos 7.3 in cisco ucs c22 m3 standalone

Post by mrizqialfian » 2020/01/13 04:34:35

hi i try to disable fake raid and delete the raid. but still can't detect the drive. but if i enable this fake raid and not configure the raid i can detect the raid but i think i can't boot this os(process installing). i try to use centos 8 and 7.7 and still same.
onboard.png
onboard.png (2.76 KiB) Viewed 285 times

mrizqialfian
Posts: 4
Joined: 2020/01/10 14:49:29

Re: fail detecting raid 0,1/10 when installing centos 7.3 in cisco ucs c22 m3 standalone

Post by mrizqialfian » 2020/01/13 04:46:42

successfully install. but when i try to reboot i can't boot to centos 7.7. and when i try to check the bios boot option. i don't have disk/raid option
bios.png
bios.png (35.15 KiB) Viewed 284 times

Post Reply

Return to “CentOS 7 - Hardware Support”