No GUI after installling

Issues related to applications and software problems
Post Reply
Hansie
Posts: 8
Joined: 2016/12/17 16:31:39

No GUI after installling

Post by Hansie » 2016/12/17 17:34:54

Dear Member,
I don't have a GUI after installing. I like to install one.

Code: Select all

yum groupinstall "Server with GUI"
:
Loaded plugins: fastestmirror
There is no installed groupsfile.
Maybe run : yum groups mark convert (see man yum)
Could not retreive mirrorlist....

Because there is no internet connection.

In order to find an internet connection (I have WiFi available) I tried :

Code: Select all

iw wlan0 scan
:

-bash: iw: command not found

How can I solve this problem?

Thank you very much.


Hansie

giulix63
Posts: 1305
Joined: 2014/05/14 10:06:37
Location: GMT

Re: No GUI after installling

Post by giulix63 » 2016/12/17 18:32:51

Please post the output of

Code: Select all

systemctl status NetworkManager
rpm -qa |grep NetworkManager
lspci -nn | grep -i net
Root is evil: Do not use root (sudo) to run any of the commands specified in my posts unless explicitly indicated. Please, provide the necessary amount of context to understand your problem/question.

Hansie
Posts: 8
Joined: 2016/12/17 16:31:39

Re: No GUI after installling

Post by Hansie » 2016/12/18 15:23:10

Code: Select all

systemctl status NetworkManager
NetworkManager.service - Network Manager
Loaded : loaded (/usr../NetworkManager.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active : active (running) since ... 1min 41s ago
Docs: man:NetworkManager(8)
Main PID : 650 (NetworkManager)
CGroup: /system.slice/NetworkManager.service
-650 /usr/sbin/NetworkManager --no-daemon

Dec 18 ....[650]: <info> [...]Loaded device plugin: NMEthernetFactory (internal)
.... .... : NMBridgeFactory (internal)
.... .....: NMBondfactory (internal)
.... .....: NMWifiFactory (/usr/......libnm-device-plugin-wifi.so)
.... .....: NMTeamfactory (/usr/...../libnm-device-plugin-team.so)
.... .....: device (lo): link connected
.... .....: manager: (lo): new Generic device (/org/.../Devoces/0)
.... .....: manager: (enp5s0): new Ethernet device (/org/../Devices/1)
.... .....: device (enp5s0): state change: unmanaged->unavailable (reason 'managed') [10 20 2]
.... .....: manager : startup complete

Code: Select all

rpm -qa |grep NetworkManager
NetworkManager-team-1.4.0-12.el7.x86_64
NetworkManager-wifi-1.4.0-12.el7.x86_64
NetworkManager-1.4.0-12.el7.x86_64
NetworkManager-tui-1.4.0-12.el7.x86_64
NetworkManager-libnm-1.4.0-12.el.x86_64

Code: Select all

lspci -nn | grep -i net
02:00.0 Ehternet controller [0200]: Qualcomm Atheros AR242x / AR42x Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:001c] (rev 01)
05:00.0 Ethernet controller [0200]: Quallcomm Atheros AR8132 Fast Ethernet [1969:1062] (rev c0)

hunter86_bg
Posts: 2015
Joined: 2015/02/17 15:14:33
Location: Bulgaria
Contact:

Re: No GUI after installling

Post by hunter86_bg » 2016/12/18 18:55:43

Could you post the output of this:

Code: Select all

nmcli device wifi list
It should list the wifi networks available nearby.
Then , if you see your connection use the following (replace WIFI with your network):

Code: Select all

nmcli device wifi connect WIFI password PASS
Then list again. If you see a * in front of your network - you are connected.

Hansie
Posts: 8
Joined: 2016/12/17 16:31:39

Re: No GUI after installling

Post by Hansie » 2016/12/18 19:51:03

Code: Select all

# nmcli device wifi list
output:
#

Code: Select all

#nmcli device status
output:
DEVICE TYPE        STATE         CONNECTION
enp5s0  ethernet  unavailable  ---
lo          loopback  unmanaged ---

Code: Select all

nmcli con show
output:
NAME    UUID                             TYPE                 DEVICE
enp5s0  89877..096.098             802-3-ethernet  --

Code: Select all

nmcli generalstatus
output:
STATE           CONNECTIVITY   WIFI-HW   WIFI       WWAN-HW WWAN
disconnected none                  enabled     enabled  enabled      enabled

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 28571
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: No GUI after installling

Post by TrevorH » 2016/12/18 19:55:42

Why not just repeat the install and select the GUI option this time?
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

Hansie
Posts: 8
Joined: 2016/12/17 16:31:39

Re: No GUI after installling

Post by Hansie » 2016/12/18 20:24:44

Because there is still no wifi connection.

giulix63
Posts: 1305
Joined: 2014/05/14 10:06:37
Location: GMT

Re: No GUI after installling

Post by giulix63 » 2016/12/19 14:52:51

You need kmod-ath5k from ELRepo
Root is evil: Do not use root (sudo) to run any of the commands specified in my posts unless explicitly indicated. Please, provide the necessary amount of context to understand your problem/question.

Hansie
Posts: 8
Joined: 2016/12/17 16:31:39

Re: No GUI after installling

Post by Hansie » 2016/12/20 13:27:53

NetworkManager-wifi-1.4.0-12.el7.x86_64

So, I need something from this library:

http://elrepo.org/linux/testing/el7/x86_64/RPMS/

But what?

giulix63
Posts: 1305
Joined: 2014/05/14 10:06:37
Location: GMT

Re: No GUI after installling

Post by giulix63 » 2016/12/20 17:23:49

elrepo-release-7.0-2.el7.elrepo.noarch.rpm
Root is evil: Do not use root (sudo) to run any of the commands specified in my posts unless explicitly indicated. Please, provide the necessary amount of context to understand your problem/question.

Post Reply

Return to “CentOS 7 - Software Support”