ZFS/SPL issues

Issues related to applications and software problems
Post Reply
jonnie_r
Posts: 2
Joined: 2014/11/16 12:10:03

ZFS/SPL issues

Post by jonnie_r » 2014/11/16 12:38:15

Hi,

I have had my CentOS7 box up and running for a little while now, but one thing I can't seem to get sorted is the ZFS.

For some reason it appears that the system is not working properly. I get an error in dmesg saying that SPL module verification failed, but the next line shows it loaded the SPL module. Once everything has finished loading, I have to manually import the two zpools. When I do import them I have to use the -f switch.

Once imported they work absolutely fine, until reboot where again they have to be manually re imported.

I am using kernel version 3.10.0-123.6.3.el7.x86_64 with ZFS and SPL modules both at 0.6.3-1.1

I have seen some resolutions but they seem to revolve around incorrect SPL kernel modules that don't get updated.

Thanks,


Jon

gerald_clark
Posts: 10642
Joined: 2005/08/05 15:19:54
Location: Northern Illinois, USA

Re: ZFS/SPL issues

Post by gerald_clark » 2014/11/16 16:57:22

CentOS does not ship nor support ZFS. Try asking the ZFS people where you got the package.
Also, that is not the current kernel.

jonnie_r
Posts: 2
Joined: 2014/11/16 12:10:03

Re: ZFS/SPL issues

Post by jonnie_r » 2014/11/16 17:35:23

I know it's not the current kernel but it's the one I have on my system, and I have no current reason to update it.

I also know ZFS doesn't ship with CentOS, but who knows, some other users may have had the same or similar issues.

gerald_clark
Posts: 10642
Joined: 2005/08/05 15:19:54
Location: Northern Illinois, USA

Re: ZFS/SPL issues

Post by gerald_clark » 2014/11/16 17:38:07

You would more likely find them in a ZFS forum.

Post Reply

Return to “CentOS 7 - Software Support”