Load average problem after CentOS 6 to CentOS 7

General support questions
Post Reply
SeonJaeLee
Posts: 2
Joined: 2021/02/19 02:09:24

Load average problem after CentOS 6 to CentOS 7

Post by SeonJaeLee » 2021/02/19 02:17:01

CentOS 6에서 CentOS 7로 재설치 하였습니다.
애플리케이션을 구동하면 2배이상의 부하평균 수치가 확인 됩니다.
이것은 버그입니까?
6과 7의 계산방법이 다릅니까?


I reinstalled from CentOS 6 to CentOS 7.
When you run the application, the load average value of more than 2 times is checked.
Is this a bug?
Is the calculation method of 6 and 7 different?

I use tomcat 9, openjdk 11

help me !! T.T

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 30358
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Load average problem after CentOS 6 to CentOS 7

Post by TrevorH » 2021/02/19 02:44:31

I believe it's a fix to a reporting bug in CentOS 6.

There was an attempt during CentOS 6 at one point release where Red Hat tried to change the calculation of load averages and it made a huge difference to the numbers, so huge that they backed the change out within a few weeks. I think they queued the change up for the CentOS 7 kernel so that the change would be less disruptive.
CentOS 6 died in November 2020 - migrate to a new version!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

SeonJaeLee
Posts: 2
Joined: 2021/02/19 02:09:24

Re: Load average problem after CentOS 6 to CentOS 7

Post by SeonJaeLee » 2021/02/22 01:36:02

:D :D :D

thank you very much. ThrevorH

I checked the same answer on Redhat.
We are currently changing from CentOS 6 to 7 and there are many servers left. T.T

Post Reply

Return to “CentOS 7 - General Support”