No package 'dbus-1' found

General support questions
Post Reply
HiroshiS
Posts: 3
Joined: 2021/01/18 06:14:30

No package 'dbus-1' found

Post by HiroshiS » 2021/01/18 08:26:24

Hello,

I've built a radius server on CentOS and want to run an EAP testing by using the tool called the eapol_test program from wpa_supplicant.
I just followed the step by the instruction below,

http://deployingradius.com/scripts/eapol_test/


however I am stuck to get a few error messages below in the process of the installation.

[root@cs-eduroam1 wpa_supplicant]# make eapol_test
Package dbus-1 was not found in the pkg-config search path.
Perhaps you should add the directory containing `dbus-1.pc'
to the PKG_CONFIG_PATH environment variable
No package 'dbus-1' found
Package dbus-1 was not found in the pkg-config search path.
Perhaps you should add the directory containing `dbus-1.pc'
to the PKG_CONFIG_PATH environment variable
No package 'dbus-1' found
../src/ap/wmm.c: In function hostapd_eid_wmm・
../src/ap/wmm.c:114:9: error: missing braces around initializer [-Werror=missing-braces]
struct hostapd_wmm_ac_params wmmp[WMM_AC_NUM] = { 0 };
^
../src/ap/wmm.c:114:9: error: (near initialization for wmmp[0]・ [-Werror=missing-braces]
cc1: all warnings being treated as errors
make: *** [../src/ap/wmm.o] Error 1



The software below have already been installed.

[root@cs-eduroam1 wpa_supplicant]# rpm -qa | grep dbus-1
dbus-1.10.24-15.el7.x86_64
sssd-dbus-1.16.4-37.el7_8.4.x86_64


I am struggling to find out the issue.
It would be very helpful if you could help me out.

CentOS Linux release 7.8.2003 (Core)
FreeRADIUS Version 3.0.13
wpa_supplicant-2.9


Regards

owl102
Posts: 393
Joined: 2014/06/10 19:13:41

Re: No package 'dbus-1' found

Post by owl102 » 2021/01/18 12:16:07

It seems you need to install the package `dbus-devel`.
German speaking forum for Fedora and CentOS: https://www.fedoraforum.de/

tunk
Posts: 899
Joined: 2017/02/22 15:08:17

Re: No package 'dbus-1' found

Post by tunk » 2021/01/18 15:00:10

And run yum update to get 7.9.2009.

HiroshiS
Posts: 3
Joined: 2021/01/18 06:14:30

Re: No package 'dbus-1' found

Post by HiroshiS » 2021/01/21 07:54:42

Hello,

As for the issue with "No package 'dbus-1' found", as soon as I installed the package `dbus-devel`, it has been resolved.
Thank you very much for your reply and advice.
However, I still have another issue as shown below.

[root@cs-eduroam1 wpa_supplicant]# make eapol_test

../src/ap/wmm.c: In function ‘hostapd_eid_wmm’:
../src/ap/wmm.c:114:9: error: missing braces around initializer [-Werror=missing-braces]
struct hostapd_wmm_ac_params wmmp[WMM_AC_NUM] = { 0 };
^
../src/ap/wmm.c:114:9: error: (near initialization for ‘wmmp[0]’) [-Werror=missing-braces]
cc1: all warnings being treated as errors
make: *** [../src/ap/wmm.o] Error 1

I am struggling to find out the issue.
It would be very helpful if you could help me out.

Regards

sml
Posts: 221
Joined: 2020/01/17 09:01:44

Re: No package 'dbus-1' found

Post by sml » 2021/01/21 09:37:31

HiroshiS wrote:
2021/01/21 07:54:42
cc1: all warnings being treated as errors
When you enabled CONFIG_EAPOL_TEST, -Werror was added to CFLAGS.

HiroshiS
Posts: 3
Joined: 2021/01/18 06:14:30

Re: No package 'dbus-1' found

Post by HiroshiS » 2021/01/21 14:49:27

The issue was resolved after I entered export CFLAGS="-Wno-error" .
Thank you very much for all your help.

Post Reply

Return to “CentOS 7 - General Support”