Domain with www not working and ssl error

General support questions
Post Reply
Reverse
Posts: 4
Joined: 2020/01/01 19:53:39

Domain with www not working and ssl error

Post by Reverse » 2020/05/18 13:25:13

Hi,
I have server with CentOS 7, when i have DNS and domain learn-linux.eu. My domain works but only without www. My DNS zone:

Code: Select all

$TTL 14400
@ IN  SOA     ns1.learn-linux.eu. root.learn-linux.eu. (
                                                10    ;Serial
                                                1H      ;Refresh
                                                15M     ;Retry
                                                2H      ;Expire
                                                1H      ;Minimum TTL
                                                )

;Name Server Information
@      IN  NS      ns1.learn-linux.eu.
www.learn-linux.eu.     IN A 193.33.111.185
;IP address of Name Server
ns1     IN      A 193.33.111.185
www     IN  A       193.33.111.185
My reverse zone

Code: Select all

@ IN  SOA     ns1.learn-linux.eu. root.learn-linux.eu. (
                                                6    ;Serial
                                                1H      ;Refresh
                                                15M     ;Retry
                                                4H      ;Expire
                                                1D      ;Minimum TTL
                                                )

;Name Server Information
@ IN  NS      ns1.learn-linux.eu.

;Reverse lookup for Name Server
185        IN  PTR     www.learn-linux.eu.
command dig www.learn-linux.eu result

Code: Select all

 <<>> DiG 9.11.4-P2-RedHat-9.11.4-16.P2.el7_8.3 <<>> www.learn-linux.eu
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 43694
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 2

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 4096
;; QUESTION SECTION:
;www.learn-linux.eu.            IN      A

;; ANSWER SECTION:
www.learn-linux.eu.     14400   IN      A       193.33.111.185

;; AUTHORITY SECTION:
learn-linux.eu.         14400   IN      NS      ns1.learn-linux.eu.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns1.learn-linux.eu.     14400   IN      A       193.33.111.185

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 193.33.111.185#53(193.33.111.185)
;; WHEN: Mon May 18 15:15:22 CEST 2020
;; MSG SIZE  rcvd: 97
command dig learn-linux.eu result

Code: Select all

; <<>> DiG 9.11.4-P2-RedHat-9.11.4-16.P2.el7_8.3 <<>> learn-linux.eu
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 52783
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 4096
;; QUESTION SECTION:
;learn-linux.eu.                        IN      A

;; AUTHORITY SECTION:
learn-linux.eu.         3600    IN      SOA     ns1.learn-linux.eu. root.learn-linux.eu. 10 3600 900 7200 3600

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 193.33.111.185#53(193.33.111.185)
;; WHEN: Mon May 18 15:15:40 CEST 2020
;; MSG SIZE  rcvd: 88
named-checkzone

Code: Select all

[pawel@learn-linux ~]$ sudo named-checkzone learn-linux.eu /var/named/learn-linux.db
zone learn-linux.eu/IN: loaded serial 11
OK
Next problem is when i have add Let's encrypt ssl, when i execute command

Code: Select all

certbot --apache -d learn-linux.eu -d www.learn-linux.eu
i received

Code: Select all

http-01 challenge for learn-linux.eu
http-01 challenge for www.learn-linux.eu
Waiting for verification...
Challenge failed for domain learn-linux.eu
Challenge failed for domain www.learn-linux.eu
http-01 challenge for learn-linux.eu
http-01 challenge for www.learn-linux.eu
Cleaning up challenges
Some challenges have failed.

IMPORTANT NOTES:
 - The following errors were reported by the server:

   Domain: learn-linux.eu
   Type:   dns
   Detail: DNS problem: SERVFAIL looking up A for learn-linux.eu - the
   domain's nameservers may be malfunctioning

   Domain: www.learn-linux.eu
   Type:   dns
   Detail: DNS problem: SERVFAIL looking up A for www.learn-linux.eu -
   the domain's nameservers may be malfunctioning
What i do wrong?

Post Reply

Return to “CentOS 7 - General Support”