ACPI: [Package] has zero elements

General support questions
Post Reply
max8123
Posts: 2
Joined: 2019/11/11 04:43:54

ACPI: [Package] has zero elements

Post by max8123 » 2019/11/11 04:46:30

I'm running Centos 7.7, As the system boots up, these messages show up:

ACPI: [Package] has zero elements (ffff9c9e8b9daac0)

the following is the grabbed from /var/log/messages

Code: Select all

Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: Switched to clocksource tsc
Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: ACPI: [Package] has zero elements (ffff9c7deee16c40)
Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: ACPI: Invalid passive threshold
Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: ACPI: [Package] has zero elements (ffff9c7deee16c40)
Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: thermal LNXTHERM:00: registered as thermal_zone0
Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: ACPI: Thermal Zone [TZ10] (17 C)
Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: thermal LNXTHERM:01: registered as thermal_zone1
Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: ACPI: Thermal Zone [TZ00] (28 C)
Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: thermal LNXTHERM:02: registered as thermal_zone2
Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: ACPI: Thermal Zone [TZ01] (30 C)
Nov 11 08:22:52 llruyct kernel: GHES: HEST is not enabled!
the output of "uname -a" is
Linux llruyct.timhostasia.com 3.10.0-1062.4.1.el7.x86_64 #1 SMP Fri Oct 18 17:15:30 UTC 2019 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

The motherboard is GigaByte H310M H 2.0

I have searched on the web and not much advice is obtained.
1) is it safe to ignore the error message?
2) what is the meaning of the message?
3) How can I avoid the error message?

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 29467
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: ACPI: [Package] has zero elements

Post by TrevorH » 2019/11/11 10:46:51

As far as I know, ACPI tables are built by your BIOS/UEFI code when the machine starts up. I'd start by looking to see if there are BIOS updates available.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

max8123
Posts: 2
Joined: 2019/11/11 04:43:54

Re: ACPI: [Package] has zero elements

Post by max8123 » 2020/01/08 18:48:38

Thank you for the reply.

Post Reply

Return to “CentOS 7 - General Support”