PPPoE issues

Issues related to configuring your network
Post Reply
centyx
Posts: 8
Joined: 2006/03/20 15:32:04
Location: Warner Robins, GA, USA

PPPoE issues

Post by centyx » 2007/05/30 20:18:53

Hi,

I have setup a PPPoE connection under CentOS 4.5. I am able to establish the connection with 'ifup ppp0.' However, there are a few issues:

1. pppd does not reconnect when disconnected

2. pppd does not retry when a connection attempt fails

3. ifdown ppp0 and adsl-stop do not bring down the connection - the only way I can terminate the connection is to manually kill the pppd process

Below is the contents of my /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ppp0:

USERCTL=no
BOOTPROTO=dialup
NAME=DSLppp0
DEVICE=ppp0
TYPE=xDSL
ONBOOT=yes
PERSIST=yes
PIDFILE=/var/run/pppoe-adsl.pid
FIREWALL=NONE
PING=.
PPPOE_TIMEOUT=80
LCP_FAILURE=3
LCP_INTERVAL=20
CLAMPMSS=1412
CONNECT_POLL=5
CONNECT_TIMEOUT=60
DEFROUTE=yes
SYNCHRONOUS=no
ETH=dev98
PROVIDER=DSLppp0
USER=user@domain
PEERDNS=yes
DEMAND=no
DEBUG=no
RETRY_ON_FAILURE=yes

Any help greatly appreciated.

-Michael

centyx
Posts: 8
Joined: 2006/03/20 15:32:04
Location: Warner Robins, GA, USA

Re: PPPoE issues

Post by centyx » 2007/05/30 21:27:26

It appears that the adsl-start script that monitors the connection is exiting prematurely. Now I just need to figure out why and get it to stop. s-;

foxb
Posts: 1927
Joined: 2006/04/20 19:03:33
Location: Montreal/QC

Re: PPPoE issues

Post by foxb » 2007/05/31 15:51:05

I prefer to use GUI to configure PPPoE.

For me it works great.

centyx
Posts: 8
Joined: 2006/03/20 15:32:04
Location: Warner Robins, GA, USA

Re: PPPoE issues

Post by centyx » 2007/05/31 19:55:13

Thanks for the suggestion, but that is not an option for this machine.

Side note, I definitely prefer the Debian PPP setup to this.

Post Reply

Return to “CentOS 4 - Networking Support”