strange HDD problem

Issues related to hardware problems
Post Reply
xnetua
Posts: 3
Joined: 2008/10/23 10:35:07

strange HDD problem

Post by xnetua » 2008/10/23 10:37:53

Hello, guys.

I've been seeing the following errors at all of my servers since the last Wednesday.

[code]ata2.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x0
ata2.00: (irq_stat 0x40000001)
ata2.00: cmd b0/d5:01:09:4f:c2/00:00:00:00:00/00 tag 0 cdb 0x0 data 512 in
res 51/04:05:b3:4f:c2/00:00:00:00:00/00 Emask 0x1 (device error)
ata2.00: configured for UDMA/133
ata2: EH complete
SCSI device sdb: 976773168 512-byte hdwr sectors (500108 MB)
SCSI device sdb: drive cache: write back [/code]

The problem is found only at the servers that have Western Digital HDDs installed (different WD models).
One of the servers has Seagate and WD HDDs and I see errors only regarding WD at the log.

Also there is no any SMART error at WD:

[code]SMART Self-test log structure revision number 1
Num Test_Description Status Remaining LifeTime(hours) LBA_of_first_error
# 1 Extended offline Completed without error 00% 1340 - [/code]

What's the problem with it?
All of the servers were working correctly until the last Wednesday...

User avatar
AlanBartlett
Forum Moderator
Posts: 9324
Joined: 2007/10/22 11:30:09
Location: ~/Earth/UK/England/Suffolk
Contact:

strange HDD problem

Post by AlanBartlett » 2008/10/23 17:44:03

Please check either your [i]rpm[/i] database or your [i]yum[/i] log to see what happened [i]"the last Wednesday"[/i].

[b]rpm -qa --last | more[/b]

or

[b]view /var/log/yum.log[/b]

Post Reply

Return to “CentOS 4 - Hardware Support”