Page 1 of 1

Centos 4.8 freezes after message Interactive Startup

Posted: 2010/09/01 00:04:15
by hermanocorreia
Hello all

I have been using this server with CentOS 4.x for some time. The machine have been working smoothly without big problems. It's up to date for the version 4.8, and I haven't upgrade it because of some applications compatibility (I have other servers already with CentOS 5.x).

Today after a power failure the machine doesn't boot. It stops after showing the message for Interactive startup ( no services messages ). I check the filesystems and seemed to be ok. I even can access the information on it (I boot with a CD Knoppix). I started with a CentOS 4.8 and made a rescue start, but as it is an RAID Sata Bios based it's not finding any CentOS system.

Can anybody give me some clues to go on?

Thanks in advance for any help.

Regards
Hermano Correia

Centos 4.8 freezes after message Interactive Startup

Posted: 2010/09/01 14:52:03
by pschaff
Welcome to the CentOS fora. The following reading is recommended for new users:
[url=http://www.centos.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=14274&forum=47]Readme First[/url]
[url=http://www.centos.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=14408&forum=47]Installing Software[/url]
[url=http://www.centos.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=14273&forum=47]Where to Find Answers[/url]
[url=http://www.centos.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=25128&forum=47]How to provide information about your system[/url]

I'd try booting in runlevel 1. From your description sounds like a FakeRAID rather than a true hardware RAID. Not sure how that may be related to the boot problem.