[SOLVED] LVM - Mounting Prevents SSH Connection

If it doesn't fit in another category, ask it here.
Post Reply
slhawkins
Posts: 2
Joined: 2011/03/26 10:54:29

[SOLVED] LVM - Mounting Prevents SSH Connection

Post by slhawkins » 2011/03/26 11:11:37

I've got a server over at 1and1 with CentOS 5.5. I created a new logical volume, created a filesystem (XFS), mounted, and copied files over to it. I then added it to my fstab and rebooted to test it. After the reboot I couldn't get back into the system, whenever I would try to SSH into it I got a "Connection Refused". Here's the crazy part though - I have a teamspeak server on that logical volume, and when the server rebooted the teamspeak server worked! So the volume mounted and the service started.

However, that doesn't help my "Connection Refused" part. When I reboot to recovery mode and remove the line from fstab it'll let me login via SSH on a reboot. So what am I doing wrong? I can manually remount with no apparent issues once I'm able to SSH in. Thanks for the help.

[code]
fstab
/dev/md1 / ext3 defaults 1 1
/dev/sda2 none swap sw
/dev/sdb2 none swap sw
/dev/vg00/usr /usr xfs defaults 0 2
/dev/vg00/var /var xfs defaults,usrquota 0 2
/dev/vg00/home /home xfs defaults,usrquota 0 2
/dev/vg00/tkk /tkk xfs defaults 0 2
devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /tmp tmpfs defaults 0 0
[/code]

[code]
#ls -l /dev/mapper
crw------- 1 root root 10, 63 Mar 26 06:58 control
brw-rw---- 1 root disk 253, 2 Mar 26 06:58 vg00-home
brw-rw---- 1 root disk 253, 3 Mar 26 06:58 vg00-tkk
brw-rw---- 1 root disk 253, 0 Mar 26 06:58 vg00-usr
brw-rw---- 1 root disk 253, 1 Mar 26 06:58 vg00-var
[/code]

[code]
#df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/md1 3.7G 337M 3.4G 9% /
/dev/mapper/vg00-usr 4.0G 1.1G 3.0G 26% /usr
/dev/mapper/vg00-var 4.0G 108M 3.9G 3% /var
/dev/mapper/vg00-home
4.0G 4.2M 4.0G 1% /home
none 990M 0 990M 0% /tmp
tmpfs 990M 0 990M 0% /usr/local/psa/handlers/before-local
tmpfs 990M 0 990M 0% /usr/local/psa/handlers/before-queue
tmpfs 990M 0 990M 0% /usr/local/psa/handlers/before-remote
tmpfs 990M 0 990M 0% /usr/local/psa/handlers/info
tmpfs 990M 0 990M 0% /usr/local/psa/handlers/spool
/dev/mapper/vg00-tkk 20G 8.1M 20G 1% /tkk
[/code]

slhawkins
Posts: 2
Joined: 2011/03/26 10:54:29

Re: LVM - Mounting Prevents SSH Connection

Post by slhawkins » 2011/03/26 12:12:21

Nevermind! It had nothing to do with the LVM - the service that was on the LVM was corrupt (Something's wrong with TS3...) and it was preventing services beyond that one from starting.

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

[SOLVED] LVM - Mounting Prevents SSH Connection

Post by pschaff » 2011/03/26 12:36:14

Welcome to the CentOS fora. Reading [url=https://www.centos.org/modules/newbb/viewforum.php?forum=47]FAQ & Readme First[/url] is recommended for new users.

Thanks for reporting back with your self-solution. Marking this thread [SOLVED] for posterity.

Post Reply

Return to “CentOS 5 - Miscellaneous Questions”