Need help With meTasploit installation on centos5.5

If it doesn't fit in another category, ask it here.
noob000
Posts: 49
Joined: 2011/02/06 01:30:43

Need help With meTasploit installation on centos5.5

Post by noob000 » 2011/03/13 18:51:12

and i want to install metasploit
thats why i installed ruby first by using
yum install ruby ruby-devel ruby-libs irb rdoc
then after that

i copied msf3
cp -a msf3 /opt/msf3

then
ln -sf /opt/msf3/msf* /usr/local/bin/

and
svn update /opt/msf3/
and it gave me this error..
checkout this ouput
[root@localhost r3d-fang]# svn update /opt/msf3/
svn: PROPFIND request failed on '/svn/framework3/trunk'
svn: PROPFIND of '/svn/framework3/trunk': Could not resolve hostname `metasploit.com': Temporary failure in name resolution (https://metasploit.com)

..........
i dont understand what is it and how can i install metasploit .please guide me and step by step.i shall be very thankfull to you .
regards
NOob

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

Need help With meTasploit installation on centos5.5

Post by pschaff » 2011/03/13 19:02:21

Sounds like a DNS issue. I can access that page with no problems. Have you tried their [url=https://metasploit.com/redmine/projects/framework/wiki]Wiki[/url] or [url=https://metasploit.com/redmine/projects/framework/issues]issues tracker[/url]?

You have been here long enough you should know [url=http://www.centos.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=25128&forum=47]How to provide information about your system[/url].

You might also benefit from reading about smart questions.

noob000
Posts: 49
Joined: 2011/02/06 01:30:43

Re: Need help With meTasploit installation on centos5.5

Post by noob000 » 2011/03/14 18:29:55

Ok.i m going to post all my system info on [url=http://pastebin.centos.org/]http://pastebin.centos.org/[/url]

and tell me where and what is the problem with my dns.i use proxy server to connect to the internet .
regards
Ali

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

Re: Need help With meTasploit installation on centos5.5

Post by pschaff » 2011/03/14 18:37:03

Found [url=http://pastebin.centos.org/36986]it[/url]. You have [b]no[/b] active lines in /etc/resolv.conf. Add nameserver[s] so you can do DNS lookups.

A proxy server is also often problematic. See [url=http://wiki.centos.org/TipsAndTricks/YumAndRPM#head-ea1fc5d78f578114f4843e57627ebae9cc4fcb5a]TipsAndTricks/YumAndRPM #11. Using yum with a proxy server[/url]

noob000
Posts: 49
Joined: 2011/02/06 01:30:43

Re: Need help With meTasploit installation on centos5.5

Post by noob000 » 2011/03/16 05:31:00

omg :-(
what the hell is happening with me.i edited /etc/resolv.conf many times and put my proxy adresss and saved it.but it automatically gets replaced with xxx.xxx.xxx.xxx
and gets reset. :-(
i dont know why.
regards
Ali

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

Re: Need help With meTasploit installation on centos5.5

Post by pschaff » 2011/03/16 13:51:07

The comments in the file itself tell you what the problem is. It is automatically generated by NetworkManager. If you are not going to use DHCP to get the DNS configuration automatically you must configure it correctly, either by editing the referenced files, or through the GUI.

That also led me to notice something else I should have seen earlier. You are running both the network and NetworkManager services which tend to interfere with each other. Please see the [url=http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/NetworkManager]NetworkManager Wiki article[/url].

noob000
Posts: 49
Joined: 2011/02/06 01:30:43

Re: Need help With meTasploit installation on centos5.5

Post by noob000 » 2011/03/17 13:33:10

YEa Phil thanx alot you are guiding me throughout ...
i followed your instructions .I stoped my networkmanager and then i started my network service .then i edit /etc/resolv.conf and put my proxy server .i still have the same problem..
i m sending you again my network configuration.
[url=http://pastebin.centos.org/36999]http://pastebin.centos.org/36999[/url]
one thing i would like to add in this Post i compiled driver for my wireless by following this link
[url=http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/Wireless/Broadcom?action=show]http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/Wireless/Broadcom?action=show[/url]

now my wireless is running.
but
modprobe wl
command is not working .Thats why i followed instructions from this link [url=http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/WpaSupplicant]http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/WpaSupplicant[/url]



what is WPA _spplicant.?

i think it has no link with

modprobe wl

and what is the purpose of this command :

modprobe wl
it still not working :|

it was written in the above link i when i compiled my wireless driver to make it in use.i think this command fuctionality is just to bring wireless up. :|
buh My main Problem is With my DNs wHy i am facing same errors .

regards
ali :-?

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

Re: Need help With meTasploit installation on centos5.5

Post by pschaff » 2011/03/17 13:57:04

If the Wifi is working you should not need to modprobe anything else to [i]get[/i] it working. I have no idea what is going on there.

That is not what /etc/resolv.conf should look like. It should be something like:[code]
search mydomain.net
nameserver aaa.bbb.ccc.ddd
nameserver www.xxx.yyy.zzz[/code]where aaa.bbb.ccc.ddd and www.xxx.yyy.zzz are the numeric IP addresses of your DNS servers - need at least one and no more than three.

It appears you have yet again created it by hand, and it will probably yet again be overwritten on the next network restart or reboot.

You have the "network" service enabled and NetworkManager and wpa_supplicant disabled. If you want to use the network service with a secure Wifi link you will need wpa_supplicant; however, I would go the other way and follow the article I recommended in my last post - [url=http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/NetworkManager]NetworkManager Wiki article[/url] - [i]unless[/i] this is a system that will stay on the same network [b]all[/b] the time; somewhat unusual for a laptop with wireless.

noob000
Posts: 49
Joined: 2011/02/06 01:30:43

Re: Need help With meTasploit installation on centos5.5

Post by noob000 » 2011/03/19 13:52:34

Phil its not Working i used your recommended settings followed all instruction written in
[url=http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/NetworkManager]http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/NetworkManager[/url]

xxx.xxx.xxx.xxx doesnot replaced with my dns .
on dos operating system i use
192.168.0.4
gateway to connect to to the internet.it is given by my LAN Admin.we all guys use this gateway.
and yesterday i was in home and in
/etc/resolv.conf dns was automatically generated i was directly connected with DSl.and i tried
Svn :command
and it ran.
Regards
ali

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

Re: Need help With meTasploit installation on centos5.5

Post by pschaff » 2011/03/20 13:52:50

Not enough information to guess what is wrong. You could try the getinfo.sh script again to show the current state. Are you [i]sure[/i] you can't use DHCP? Surely makes life simpler when properly configured.

Post Reply

Return to “CentOS 5 - Miscellaneous Questions”