centos 5.7 boot apic error

Issues related to hardware problems
Post Reply
supportadl
Posts: 34
Joined: 2010/03/01 14:59:22

centos 5.7 boot apic error

Post by supportadl » 2012/03/09 16:52:07

Hello all !! Sometimes I receive this error at Centos 5.7 boot running as guest on Vmware Server 2:

..MP-BIOS bug: 8254 timer not connected to IO-APIC

I reset VM once and then boot correctly. How can I resolve this issue? Do I need to pass "noapic acpi=noirq" in the kernel?

Thanks for your help.

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

centos 5.7 boot apic error

Post by pschaff » 2012/03/10 19:21:48

I have seen similar intermittent problems on VirtualBox in the past, but they seem to have disappeared on later versions. As VMware server has passed EOL and is no longer supported perhaps it is time to consider new virtualization methods.

supportadl
Posts: 34
Joined: 2010/03/01 14:59:22

Re: centos 5.7 boot apic error

Post by supportadl » 2012/03/12 07:52:38

Thanks. I know it is EOL but I have another host running the same version of guest Centos and Vmware Server and I don't have this problem. In the future I will change my servers but for the moment I prefer to know more about this error. Do you think the line "noapic acpi=noirq" will resolve my issue?
Thanks a lot.

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

Re: centos 5.7 boot apic error

Post by pschaff » 2012/03/12 14:41:37

I don't know, but it is certainly worth a try, particularly as all the test requires is adding the parameters to the kernel line in GRUB interactively at boot time.

supportadl
Posts: 34
Joined: 2010/03/01 14:59:22

Re: centos 5.7 boot apic error

Post by supportadl » 2012/03/12 16:36:25

I try it on a VM and it Works. Error doesn't appear, so I set it for every boot. I will try on the other VM and let you know if it is ok.
Thanks.

Post Reply

Return to “CentOS 5 - Hardware Support”