Server not found using Firefox in Centos 6.7

Issues related to configuring your network
Post Reply
dipankar
Posts: 4
Joined: 2017/05/16 10:12:08

Server not found using Firefox in Centos 6.7

Post by dipankar » 2017/05/16 10:19:42

I am using ClouderaVM for centos 6.7. Recently, I tried to update centos 6.7 using 'yum update' command and stopped it without completing the update. problem here is that I am able to ping 'www.google.com' but while using firefox, I am not able to connect to internet and getting error 'Server not found'. Also yum is also not working now and giving error [Errno 14] PYCURL ERROR 6 : ''Could not resolve host 'mum-bluecoat01'' .

I am using bridge adapter with wired LAN connection.

Details of /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0:

DEVICE="eth0"
BOOTPROTO="dhcp"
DHCP_HOSTNAME="quickstart.cloudera"
HOSTNAME="quickstart.cloudera"
HWADDR="08:00:27:D0:52:9B"
IPV6INIT="no"
MTU="1500"
NM_CONTROLLED="yes"
ONBOOT="yes"
TYPE="Ethernet"
UUID="d049bcae-d5da-41ff-802a-3ba5d31f765e"

Details of /etc/resolv.conf:
; generated by /sbin/dhclient-script
nameserver 10.20.3.3
nameserver 10.20.3.4
nameserver 10.20.3.5

Same configuration used to work earlier. Could you please help me here?

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 29491
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Server not found using Firefox in Centos 6.7

Post by TrevorH » 2017/05/16 10:49:15

"bluecoat" is the name of a vendor of proxy servers so I suspect that you are behind a proxy and firefox its trying to use 'mum-bluecoat01'' to talk to the internet. Perhaps you've lost an entry from /etc/hosts that told it where to find that host? Or your /etc/resolv.conf should have a "domain" or "search" keyword specifying a domain name to append to that name so that it can look it up in DNS.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

dipankar
Posts: 4
Joined: 2017/05/16 10:12:08

Re: Server not found using Firefox in Centos 6.7

Post by dipankar » 2017/05/16 11:08:18

Yes, bluecoat is used here as proxy server but what can i do to resolve this problem? Same resolv.conf file used to work earlier without any issue.

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 29491
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Server not found using Firefox in Centos 6.7

Post by TrevorH » 2017/05/16 13:20:05

Fix your DNS/hosts so that it can resolve that hostname.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

dipankar
Posts: 4
Joined: 2017/05/16 10:12:08

Re: Server not found using Firefox in Centos 6.7

Post by dipankar » 2017/05/17 05:48:49

I am very new to centos and not sure how to fix DNS/hosts. Could you please let me know the steps to fix it?

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 29491
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Server not found using Firefox in Centos 6.7

Post by TrevorH » 2017/05/17 06:19:12

I can't because I don't know how it was working before. Somehow, either your /etc/hosts or your DNS server needs to be able to translate the name 'mum-bluecoat01'' to an ip address.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

dipankar
Posts: 4
Joined: 2017/05/16 10:12:08

Re: Server not found using Firefox in Centos 6.7

Post by dipankar » 2017/05/17 06:34:27

Earlier FF used to ask for my credentials for bluecoat. But now it simply gives error 'Server not found' without asking for user/password. I tried clearing cache and all but no luck. Also below is snippet from hosts file. Do you see any problem here?

127.0.0.1 localhost localhost.domain
10.20.6.32 quickstart.cloudera quickstart

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 29491
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Server not found using Firefox in Centos 6.7

Post by TrevorH » 2017/05/17 06:41:27

Also yum is also not working now and giving error [Errno 14] PYCURL ERROR 6 : ''Could not resolve host 'mum-bluecoat01'' .
I'd be pretty sure that firefox has the same problem as yum and it's the same hostname that cannot be resolved. We cannot help you with that since we don't know the ip address of mum-bluecoat01 either. You need to find out what it is and add it to your /etc/hosts file or you need to fix your /etc/resolv.conf so it points to a DNS server that does know the ip address of that name. Firefox won't ask for credentials for a server that it cannot connect to.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
Info for USB installs on http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey
CentOS 5 is dead, do not use it.
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

Post Reply

Return to “CentOS 6 - Networking Support”