USB Speaker (BOSE Companion) have no sound in CentOS 6 - 64 Bit

Issues related to hardware problems
Post Reply
needforspeed
Posts: 3
Joined: 2011/07/28 02:25:57

USB Speaker (BOSE Companion) have no sound in CentOS 6 - 64 Bit

Post by needforspeed » 2011/07/28 02:38:41

I have experienced a bug or maybe the driver is not installed correctly with the CentOS 6 - 64 Bit

my speaker is BOSE Companion 5 which is using USB as the driver, and it should work after we plug the USB, but in CentOS i think the driver is not correctly installed.

maybe the alsa or pulseaudio i dont know..

but i have tried to install the alsa, and then got error when trying to compile it

maybe some of you have the same problem like me, please give us the solution

thanks

needforspeed
Posts: 3
Joined: 2011/07/28 02:25:57

Re: USB Speaker (BOSE Companion) have no sound in CentOS 6 - 64 Bit

Post by needforspeed » 2011/07/30 04:55:33

anyone help me out please....

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

USB Speaker (BOSE Companion) have no sound in CentOS 6 - 64

Post by pschaff » 2011/07/30 23:23:44

Welcome to the CentOS fora. Reading [url=https://www.centos.org/modules/newbb/viewforum.php?forum=47]FAQ & Readme First[/url] is recommended for new users.

Please try [url=http://elrepo.org/tiki/kmod-alsa]kmod-alsa from ELRepo[/url]. If that does not help then please [url=http://www.centos.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=28723&forum=54]provide more information about your system[/url] by running "./getinfo.sh driver" and showing us the output file.

needforspeed
Posts: 3
Joined: 2011/07/28 02:25:57

Re: USB Speaker (BOSE Companion) have no sound in CentOS 6 - 64 Bit

Post by needforspeed » 2011/08/02 09:25:16

then how to install kmod-alsa with elrepo ??

could you plaase guide me step by step ?

thanks

r_hartman
Posts: 706
Joined: 2009/03/23 15:08:11
Location: Netherlands
Contact:

Re: USB Speaker (BOSE Companion) have no sound in CentOS 6 - 64 Bit

Post by r_hartman » 2011/08/02 10:34:18

Please read the [url=http://elrepo.org/]ElRepo home page[/url] and FAQ. That should tell you al you need.

Post Reply

Return to “CentOS 6 - Hardware Support”