Search found 100 matches

by cormander
2006/03/14 03:10:22
Forum: CentOS 4 - Server Support
Topic: Dovecot system log error message
Replies: 2
Views: 470

Re: Dovecot system log error message

How often does the server lock up on you? And did you verify that the server doesn't lock up, if dovecot isn't ever running?
by cormander
2006/03/14 03:08:49
Forum: CentOS 4 - General Support
Topic: Max open file descriptors stuck at 1024?
Replies: 4
Views: 1540

Re: Max open file descriptors stuck at 1024?

Apache itself is actually built with a hard limit default of 1024 file descriptors. You'd have to recompile httpd with the new limit. Edit all the header files in /usr/include which contain FD_SETSIZE and define FD_SETSIZE as your new limit, rebuild httpd, and add the ulimit command to the httpd ini...
by cormander
2006/03/14 03:04:30
Forum: CentOS 4 - Webhosting Support
Topic: how to install php-gd
Replies: 6
Views: 17092

Re: how to install php-gd

It just occured to me that since you're using php 4.4.1, you may not be using a yum. Are you?

If that above doesn't ork for you, let me know how you got php installed in the first place and I'll be able to give you more info on how to enable php's gd libraries.
by cormander
2006/03/14 03:02:20
Forum: CentOS 4 - Webhosting Support
Topic: how to install php-gd
Replies: 6
Views: 17092

how to install php-gd

This should do the trick: yum -y install php-gd Here was the output on my box: [code] Setting up Install Process Setting up repositories dag 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 update 100% |=========================| 951 B 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 addons 100...
by cormander
2006/01/01 23:09:42
Forum: CentOS 4 - General Support
Topic: Yum is hanging
Replies: 4
Views: 415

Re: Yum is hanging

Try this:

[code]
rm -f /var/lib/rpm/__db*
[/code]

And run the command again.

This clears rpm's cache and forces it to rebuild. Which often times fixes a hanging error.
by cormander
2005/08/28 01:31:13
Forum: CentOS 4 - Software Support
Topic: error: %pre(clamav-db-0.86.2-1.2.el4.rf.i386) scriptlet failed, exit status 255
Replies: 2
Views: 770

error: %pre(clamav-db-0.86.2-1.2.el4.rf.i386) scriptlet fail

The Fedora Core 3 RPMs for clamav will work with CentOS 4. I use it just fine on my production system.

http://crash.fce.vutbr.cz/crash-hat/3/clamav/

Fedora Core 4 won't work :) So don't bother trying that one.

Be sure to uninstall what you have tried to first.

Hope this helps!
by cormander
2005/08/28 01:24:38
Forum: CentOS 4 - General Support
Topic: Text Console with X11
Replies: 2
Views: 259

Text Console with X11

When the server boots in runlevel 5 and you have your Gnome or KDE login screen, you can press Ctrl + Alt + F4 and that will drop the terminal window to a console, and X11 will still be running on the machine.

Hope this helps!
by cormander
2005/08/23 17:15:47
Forum: CentOS 4 - Hardware Support
Topic: CentOS 4 as a webserver with Apache, Mysql, PHP
Replies: 3
Views: 768

CentOS 4 as a webserver with Apache, Mysql, PHP

You can install all these things with yum [code] yum -y install httpd php-mysql mysql-server [/code] That should get you all the packages required for it. It'll automatically resolve the dependanceis for you. As for a "Webserver-System" you should try out this project: http://www.ravencore.com/ Work...
by cormander
2005/08/21 19:56:33
Forum: CentOS Social
Topic: Gas Prices!!!
Replies: 2
Views: 1201

Gas Prices!!!

YES!

I'm in hawaii. Gas price a few days ago was ( at its cheapest ) $2.48 / galon

Last night, I paid ( at that very same station, cheapest on island ) $2.69 / galon

The gas station near my house ( which is probably the most expensive ) was selling gas at $2.88 / galon

WTF?!?!?!?! :-?
by cormander
2005/08/15 20:58:55
Forum: CentOS 4 - Server Support
Topic: mysql does not appear in phpinfo
Replies: 2
Views: 2142

Re: mysql does not appear in phpinfo

Check to see if php-mysql is installed... rpm -q php-mysql If it is already there, just restart apache. If not, install it. yum -y install php-mysql service httpd restart Then refresh your phpinfo page. If it's still not there, I'm pretty much stumped :lol: and would have to be on the box to figure ...

Go to advanced search