Search found 8 matches

by eas3964
2017/11/12 17:18:31
Forum: CentOS 6 - Hardware Support
Topic: Sound Card Not Detected in CentOS 6.9
Replies: 4
Views: 2588

Re: Sound Card Not Detected in CentOS 6.9

Update: when running CentOS from a VirtualBox VM, I get the following when I run aplay -l : $ aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: I82801AAICH [Intel 82801AA-ICH], device 0: Intel ICH [Intel 82801AA-ICH] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 And when I run lspci -v , I g...
by eas3964
2017/11/11 20:20:10
Forum: CentOS 6 - Hardware Support
Topic: Sound Card Not Detected in CentOS 6.9
Replies: 4
Views: 2588

Re: Sound Card Not Detected in CentOS 6.9

Running lsmod returns the following: # lsmod Module Size Used by ecb 2209 0 drbg 23216 1 ansi_cprng 4716 0 ctr 4331 2 aesni_intel 52818 4 ablk_helper 3215 1 aesni_intel cryptd 10040 2 aesni_intel,ablk_helper lrw 4216 1 aesni_intel gf128mul 7993 1 lrw glue_helper 7474 1 aesni_intel aes_x86_64 7837 1 ...
by eas3964
2017/11/11 02:59:50
Forum: CentOS 6 - Hardware Support
Topic: Sound Card Not Detected in CentOS 6.9
Replies: 4
Views: 2588

Sound Card Not Detected in CentOS 6.9

Hello, all... I'm having problems getting my system to detect my onboard sound card. The sound card is being recognized by lspci -v but not aplay -l. # aplay -l aplay: device_list:268: no soundcards found... lspci -v returns an audio device as listed below. # lspci -v 00:1f.3 Audio device: Intel Cor...
by eas3964
2017/07/19 17:33:19
Forum: CentOS 6 - Hardware Support
Topic: Best External Hard Drive to Install CentOS 6.9 On?
Replies: 0
Views: 1136

Best External Hard Drive to Install CentOS 6.9 On?

I'm looking for an external hard drive that I can install CentOS 6.9 on (the software I intend to run requires 6.x). I'm trying to avoid Western Digital since I've had problems with the system reading those before when I install CentOS. Specs listed below: System specs: Machine: Dell Inspiron 15 700...
by eas3964
2017/05/05 23:36:44
Forum: CentOS 6 - Hardware Support
Topic: CentOS 6.9 not recognizing HDMI1 output
Replies: 2
Views: 2589

Re: CentOS 6.9 not recognizing HDMI1 output

[root@awips awips]# xrandr --output HDMI1 --mode "1920x1080_60.00" --right-of VGA1 xrandr: Configure crtc 1 failed I had already run xrandr --newmode and xrandr --addmode. However when I run xrandr --output I get xrandr: Configure crtc 1 failed How can I make this work? It'd be nice to have both mo...
by eas3964
2017/04/28 01:18:55
Forum: CentOS 6 - Hardware Support
Topic: CentOS 6.9 not recognizing HDMI1 output
Replies: 2
Views: 2589

CentOS 6.9 not recognizing HDMI1 output

Hello, all... I have an Intel G43/G45 Integrated Chipset on my motherboard and it has both a VGA and an HDMI output. However, only the VGA output is recognized. When I run xrandr, it says HDMI1 is disconnected, even though the monitor is plugged in and powered on. I see a lot of NVIDIA posts, but I ...
by eas3964
2017/04/28 01:10:49
Forum: CentOS 6 - General Support
Topic: Error 17 After CentOS 6.3 Install on WD Passport External Hard Drive
Replies: 2
Views: 994

Re: Error 17 After CentOS 6.3 Install on WD Passport External Hard Drive

I did and it's working fine, but with a few kinks. Those I'll be posting in the Hardware forum.
by eas3964
2017/04/23 22:13:20
Forum: CentOS 6 - General Support
Topic: Error 17 After CentOS 6.3 Install on WD Passport External Hard Drive
Replies: 2
Views: 994

Error 17 After CentOS 6.3 Install on WD Passport External Hard Drive

Hello, all... I'm having a problem with a fresh installation of CentOS 6.3. I tried to install the system to an external hard drive (Western Digital Passport 1TB on a 20GB partition) but keep getting an error on startup. The screen simply says Error 17, nothing more. The CentOS splash screen doesn't...

Go to advanced search