Search found 36 matches

by mcheoti
2019/10/25 10:44:23
Forum: CentOS 8 - General Support
Topic: Minimal installation
Replies: 9
Views: 2533

Minimal installation

Hi everybody! According to the CentOS wiki there is no minimal version available for CentOS 8. https://wiki.centos.org/Download Am i wrong or do i search at the wrong place ? CHeers CH ps: I know i can add the upstream server , like this use http://mirrorlist.centos.org/?release=8&arch=x86_64&repo=B...
by mcheoti
2019/09/17 14:25:55
Forum: CentOS 7 - Software Support
Topic: data growth over time - your advice please
Replies: 0
Views: 98

data growth over time - your advice please

HI all !

How can is determinate the growth of data, as example on /opt over the last 2 weeks ?
Is there a simple linux command or do i need to install something special ?

All the best
Cheers
by mcheoti
2018/01/18 14:56:41
Forum: CentOS 7 - Software Support
Topic: NGINX - Keycloack - 443 ??
Replies: 0
Views: 435

NGINX - Keycloack - 443 ??

HI everbody! I have CentOS7 based machine, with an NGINX Webserver which transports all the traffic over port 443. Good news, allmost everythin is working but i only have a little problem. I installed keycloack and added the location patch in the NGINX Config location /auth/ { #chris add proxy_set_h...
by mcheoti
2017/12/17 11:48:04
Forum: CentOS 7 - General Support
Topic: ssh root@localost fails
Replies: 3
Views: 476

Re: ssh root@localost fails

HI, thanks for the reply. of course i uncommented it, the value is yes, but again no luck.
I am in an Cloud environment maybe that does change things. ANy other ideas ?
cheers
Ch
by mcheoti
2017/12/15 15:18:20
Forum: CentOS 7 - General Support
Topic: ssh root@localost fails
Replies: 3
Views: 476

ssh root@localost fails

HI all! I am able to connect myself to a server via Certificate, that’s good. I can do all of the installations but i need especially one thing. After some problems, i tried to authenticate myself via ssh on the sever, but got the following message. ssh root@localhost Permission denied (publickey,gs...
by mcheoti
2017/11/08 10:43:27
Forum: CentOS 7 - Software Support
Topic: Virtual Hosts in NGINX vs Apache
Replies: 0
Views: 596

Virtual Hosts in NGINX vs Apache

Hi everyone! I want to add more than one virtual host on my server. On Apache it is an easy task, Edit the httpd.conf and add 2 entries, restart the server and done. <VirtualHost *:80> ServerName server1.mydomain.com DocumentRoot /var/www/html/cms1 </VirtualHost> <VirtualHost *:80> ServerName server...
by mcheoti
2017/03/11 09:35:11
Forum: CentOS 7 - Software Support
Topic: apache proxypass question - service unavailable
Replies: 3
Views: 11339

Re: apache proxypass question - service unavailable

Hi All, i found a solution. This is the working configuration with a websocket. As example when you want to do that with Node Red <VirtualHost *:80> ServerName 127.0.0.1 <IfModule mod_proxy.c> ProxyPass "/nr/comms" "ws://localhost:1880/comms" ProxyPass /nr/ http://127.0.0.1:1880/ retry=0 timeout=5 P...
by mcheoti
2017/02/23 18:37:29
Forum: CentOS 7 - Software Support
Topic: apache proxypass question - service unavailable
Replies: 3
Views: 11339

apache proxypass question - service unavailable

Hi everybody, i have a quick question and maybe you can answer this. I have Apache/2.4.6 (CentOS) running and some applications. I have an appliacation running on port 1880. I am able the access the app under http://localhost:1880/ works. I implemented a Proxy pass in the httpd restarted the service...
by mcheoti
2017/02/23 18:33:55
Forum: CentOS 7 - Software Support
Topic: [Solve] Some yum install problem
Replies: 7
Views: 3389

Re: Some yum install problem

Hi,

i for me this looks like an DNS issue.
What happen when you check the /etc/resolv.conf ? Are there some valid DNS Servers ?
cheers
ch
by mcheoti
2017/02/17 20:17:58
Forum: CentOS 7 - Software Support
Topic: [solved] yum Transaction check error with node
Replies: 1
Views: 2986

Re: yum Transaction check error with node

Hi, i think i found the problem. There was another repo which was pointing there. My solution is now to add the entry in my conf file vim /etc/yum.conf exclude=nodejs* then update, and bingo it works. PS: btw here is a link which explains my dooing. https://www.cyberciti.biz/faq/redhat-centos-linux-...

Go to advanced search